emko

Ahoj!

Moje meno je Emília a vitaj na Bonvivánoch!

Som mama dvoch najúžasnejších chlapcov na svete a mojím tretím miminkom sú Bonviváni. Foodblog, kde už niekoľko rokov zbieram tie najlepšie recepty a rady, ako poctivo po domácky variť a piecť.

Bonviváni sú o receptoch, na ktorých sme odrastali a ktoré naozaj fungujú.

Naučiť variť sa môže každý, netreba sa ničoho báť.
A naučíš sa variť tak, že ťa nič nezaskočí. Do pol hodiny vykúzliš rýchlu večeru alebo zákusok aj zo zbytkov v kuchyni. Stačí vedieť trochu techniky a poznať nejaké finty. A nebáť sa to skúsiť :)

Variť podľa bonvivánov znamená variť poctivo, tak aby bolo doma vždy všetkého dosť, nestálo to veľa a všetkým chutnalo.

Recepty sú podrobne vysvetlené. Občas pridaný moderný nádych, užitočná rada, alebo praktická alternatíva. Cieľom je, aby variť zvládli aj začiatočníci a aby pokročilejší našli inšpiráciu.

Veľmi dúfam, že sa ti Bonviváni budú páčiť.
Ak máš otázky okolo Bonvivánov, prosím, kontaktuj ma na emko@bonvivani.sk, rada na všetko odpoviem.

Želám pohodovú náladu pri varení a dobrú chuť! :)

A ešte jedno. Ak sa ti páči projekt Bonviváni a chceš ma podporiť, budem veľmi rada a vďačná za každú pomoc. Nemám žiadnych sponzorov a web udržujem na vlastné náklady, čo ako mama samoživiteľka je niekedy vzrúšo :)
Preto každá korunka veľmi pomôže a ja budem môcť ďalej pripravovať recepty a články v čo najlepšej kvalite, aby bonviváni naučili variť a piecť čo najviac ľudí :)

 

27. 4. 2025
Najlepšie slovenské hamburgery! Tradičné prvomájové cigánske pečienky robievame nielen v deň sviatku práce, ale veľmi často.…
15. 7. 2013
Niekto považuje šťavel za burinu, ale taká fajná šťavelová polievka je hmmm :) Šťavelové lístky sú kyslé a zdravé. Obsahujú…
8. 11. 2016
Ryžový nákyp je tradičný recept. V minulosti sa pripravoval hlavne chorým a deťom, aby nabrali silu a mali niečo jemné a zároveň…
26. 10. 2024
Helenské rohlíčky sú tradičné koláčiky. Cesto je bezvaječné, kysnuté, mäkké, dobre sa s ním pracuje, vôbec nelepí. Helenské…
13. 9. 2024
Vynikajúci, šťavnatý a jednoduchý koláčik. Je v ňom menej cesta a viac tvarohu a to práve je na ňom skvelé.
11. 4. 2014
Tento koláčik pečiem len pre výnimočné chvíle. Šafrán mu dodáva takmer vznešenú, veľmi jedinečnú chuť, okraje sú karamelovo…
5. 8. 2013
Jedno z lacnejších jedál. Dalo by sa povedať obed pre štyroch za pár korún :) Použiť môžete bravčovú aj hovädziu pečeň, hovädzia…
5. 5. 2024
Keď sedliacka, tak poriadny tristo gramový flák mäsa, kopa šťavnatej cibule a pečeného cesnaku, slanina a klobása. To všetko…
28. 4. 2014
Zapekaný špenát sa zvykne robiť k Veľkonočným sviatkom. Vtedy sa špenát zmieša s mladou žihľavou a spolu zapeká.